Palvelut koirallesi

Lihashuoltoa koirasi parhaaksi 

Hieronta

Koirahieronta SaLi tarjoaa hierontaa koirallesi. Hieronnan tukena käytän mm. laserhoitoa, akupistepainantaa, trigger-käsittelyä, mobilisointia, kylmä- ja lämpöhoitoa sekä venyttelyä. Menetelmä ja tekniikka valitaan tilanteen sekä tavoitteen perusteella.

Hierontatapahtuma mukautuu aina koiran tarpeeseen. Hoidon tavoitteena on lihaskireyksien poistaminen, liikeratojen sekä asentojen palauttaminen optimaaliseen tilaan, kudosten aineenvaihdunnan lisääminen sekä verenkierron parantaminen. Pitkään jatkuneista lihaskireyksistä aiheutuu aineenvaihdunnan ja verenkierron heikentymistä, tästä aiheutuu koiralle kipua. Koira pyrkii välttämään kipua ja muuttaa tapaansa liikkua. Tästä syntyy ketju, missä lihaksistoon syntyy kireyksiä laajallekin alueille. Hieronta on hyvä tapa katkaista tällainen lihaksiston kuormittuminen.

Hieronnassa käsittelen pehmytkudoksia sekä niveliä.  Eri tekniikoita yhdistämällä saavutetaan kullekin koiralle optimaalisin hoitotulos.

Hoitojaksot suunnitellaan niin, että koiran kuormittuminen olisi kohtuullisen vähäistä ja hoitoväli koiralle sopiva.

LUE LISÄÄ HIERONNASTA

Laserhoito

Laserilla voidaan hoitaa erilaisia kroonisia ja akuutteja vaivoja, kuten kiputiloja, vammoja, tulehduksia ja haavoja. Kyseessä on lääke­tieteellinen hoitomuoto mikä vaikuttaa soluihin sekä kudokseen. Laserhoidon tehosta on tehty tuhansia tieteellisiä tutkimuksia.

Käytössä Irradian 3B-luokan lääketieteellinen laser.
http://www.horsewell.fi (horsewell, laserwell)

  • Kivun lievitys

  • Tulehdukset

  • Nivelrikko

  • Lihaskireydet ja -krampit

  • Lihasvenähdykset ja -revähdykset

  • Urehiluvammat

  • Iho-ongelmat

  • Verenkierto-ongelmat

  • Leikkaushaavat

  • Turvotus

Tutustumiskäynti

Tutustumiskäynti on hyvä tapa totuttaa pentua käsittelyyn. Tutustumiskäynti on mahdollinen myös aikuiselle koiralle.
Tutustumiskäynnillä totutellaan käsittelyyn ja pöydälläoloon. Käynnistä pyritään tekemään mahdollisimman mieluinen kokemus koiralle.

Pennun voi ottaa mukaan toisen koiran hierontakäynnille. Tutustumiskäynti sekä totutteluharjoittelu on tällöin maksuton.

  • Koiran totuttaminen käsittelyyn, vieraaseen ihmiseen ja paikkaan.

  • Totuttautumisessa käytetään hyväksi koiran omaehtoisuutta

  • Palkitsemisessa voidaan käyttää makupaloja tai koiralle tuttuja tehtäviä.

Lihasjumppa

Lihasjumpassa tarkastetaan koiran lihakset ja niiden perusteella laaditaan ohjelma. Lihasjumpassa käydään läpi eri harjoitteita, mitkä vahvistavat koiran lihaksia.  Jumppa voidaan toteuttaa säännöllisinä käynteinä tai niitä voi harjoitella kotona käynnillä saatujen ohjeiden mukaisesti.

  • Käytännön harjoitteet

  • Ohjeet kotiharjoitteluun

Ravintoainelaskenta

Saako koira riittävät ravintoaineet ruoastaan? Onko Kalsiumin ja Fosforin suhde oikea? Mikä on koiran ravinnontarve suhteutettuna koiran kuormitukseen? Oletko vaihtamassa ruokamerkkiä ja pohditko ruoan ravintosisältöä?

Ravintoainelaskennassa lasketaan ruoka-aineiden ravintoarvoja valmistajien antamien tietojen perusteella. Laskennan tulos auttaa sinua valintojen tekemisessä.

Lahjakortit

Haluatko ilahduttaa ystävääsi lahjakortilla?

Voit nyt tilata kauttani lahjakortteja ja ilahduttaminen onnistuu helposti.
Yhden lahjakortin arvo on 40 € ja sitä voi käyttää valitsemaansa palveluun.

Vastauksia esitettyihin kysymyksiin

Mikäli hieronnan jälkeen lähdetään heti treenaamaan niin hieronnan hyötyä ei silloin saavuteta. Hieronnan jälkeen lihasvoima ei vastaa normaalia ja hermosto voi reagoida normaalia hitaammin, tämä saattaa taas lisätä loukkaantumisriskiä.

Hieronnan jälkeisinä päivinä (2 vrk) kevyt liikunta (kävely ja rento ravi) edistävät palautumista, aineenvaihduntaa ja vähentää hieronnasta mahdollisesti aiheutunutta kipua.

Poikkeuksena koira, jolla on jokin jumitila tai ongelma liikelaajuudessa ja kilpailupäivä on käsillä, niin ehdottomasti koira pitää hoitaa. Tällöin hieronnassa otetaan huomioon tuleva kilpailusuoritus ja hoidetaan välttämätön sekä valmistellaan koira tulevaan koitokseen.

Palauttava hieronta voidaan tehdä heti kilpailusuorituksen jälkeisenä päivänä.

Paras on jos hieronnassa käydään ennaltaehkäisevästi 2 vko-1 kk välein. Usein hierojalle hakeudutaan vasta silloin, kun omistaja huomaa koiran liikkeissä poikkeavuuksia. Kun ongelmat alkavat näkymään, niin silloin käyntivälin on oltava tiheämpi. Pääsääntöisesti 2-4 lyhyemmän ajan sisään suoritetun hoitokerran jälkeen ongelmat alkavat helpottamaan. Hieronnan vaikutukset ovat kuitenkin yksilöllisiä ja niihin vaikuttavat mm. lihasjumien laajuus, koiran rakenne, kuormitukset, aineenvaihduta ja mahdolliset vammat.
Koiran tulisi juoda päivässä raikasta vettä 0,5 dl/elopainokilo. Hieronnan jälkeen on tärkeää juottaa koira hyvin, sillä hieronta kiihdyttää aineenvaihduntaa ja lisää imunestekiertoa. Veden juominen edistää kuona-aineiden poistumista koiran elimistöstä ja näin myös osaltaan ehkäisee lihaskipua sekä lihaksen väsymistä.
Hieronnassa käsitellään jännittyneitä sekä rasittuneita lihaksia.  Lihaksissa on yleensä kiputiloja jo valmiiksi ja lisäksi hieronnasta aiheutuva paine voi hetkellisesti lisätä kivun tunnetta, aivan kuten ihmisilläkin. Mahdollinen lihasten arkuus helpottaa muutaman vuorokauden kuluessa. Säännöllinen hoitoväli vähentää myös hieronnan jälkeistä lihasarkuutta.
Hieronnan yhteydessä käsittelen lihasten lisäksi myös mm. kalvoja, jänteitä, niveliä sekä nikamia.

Vastaan tähän, että säännöllisesti sekä ennaltaehkäisevästi ennen kuin mitään ongelmaa ilmenee. Koska kyseessä on kuitenkin aktiiviset koirat, niin aina ei voi välttyä ongelmilta. Hierontaväli sovitaan aina käynnillä tapauskohtaisesti, mutta pääsääntöisesti se on säännöllisissä käynneissä  3-4 vko:n välein.